Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Professional Imaging 2020

27 maart - 30 maart

€10

2020 Van 28 t/m 30 maart vindt alweer de 20 editie van de fotovakbeurs ‘Professional Imaging’, die vorige jaar bijna 9800 bezoekers trok, plaats in Nijkerk. Deze beurs is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met fotografie: van professionele fotografen tot studenten en fotofanaten.

Op de Professional Imaging 2020 is er meer aandacht dan ooit voor de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie.
 
Fotografen leggen uit hoe zij met de nieuwste mogelijkheden en ideeën een eigen handtekening bereiken en hoe zij hun fotografie aanvullen met video, maar ook andere aanvullingen op fotografie komen aan bod, zoals online uitingen, personal branding voor fotografen, het genereren van volgers en een klantenkring, er is meer aandacht voor vrouwen in de fotografie en het zelf uitgeven van fotoboeken.

Video

Voor steeds meer beeldmakers is fotografie een onderdeel van een veel breder palet aan activiteiten. Vooral jonge fotografen maken gebruik van mogelijkheden als video en online activiteiten, maar ook de oudgedienden zien er een zinvolle aanvulling van hun fotografie in. Omdat de video-mogelijkheden steeds uitgebreider worden en het steeds gemakkelijker wordt om een gelikt resultaat te bereiken, delen makers van bewegend beeld op Professional Imaging hun kennis op dat gebied. Zo laten Bas Uijlings en Arno de Bruijn zien hoe je in de huwelijksfotografie je reportages kunt uitbreiden met video en zijn er succesvolle vloggers en podcasters aanwezig.

Urban fotografie

Reginar Photography (Stijn Doors) is een zogenaamde ‘Urban fotograaf’. Hij laat zich inspireren door de openbare ruimte en door de sfeer in de stad. Met die gedachte in het achterhoofd, geeft hij de term straatfotografie een unieke betekenis. Hij concentreert zich op unieke vormen, kleuren en lijnen in het stadslandschap en weet daarmee grafische voorstellingen te bereiken die zijn persoonlijke indruk van de stad bij uitstek laten zien.

Nieuwe uitingsvormen

Er worden ook fotografische uitingsvormen getoond die op vroegere edities onderbelicht bleven, zoals bijvoorbeeld abstracte fotografie. Een goed voorbeeld daarvan is het poëtische werk van de Groningse fotografe Iris Depassé. Zij is de oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie, waar ze inspirerende cursussen geeft. Op P.I. legt zij uit hoe je met macrofotografie en landschapsfotografie de werkelijkheid kunt abstraheren en zo een geheel eigen beeldtaal kunt ontwikkelen.

Op de beursvloer

Op de beursvloer kun je terecht voor:

  • Informatie op het gebied van fotografie, van opname tot eindproduct
  • Informatie op het gebied van video, van opname tot eindproduct
  • P.I. Theater met toonaangevend sprekers uit binnen- en buitenland
  • Diverse andere interactieve theaters
  • Een Fotografencafé
  • Ruim 75 merken en 80 leveranciers en importeurs uit binnen- en buitenland
  • Portfoliobesprekingen en
  • Diverse exposities

t/m 31 Januari slechts €7,50
voor entree, parkeren & shuttlebus!

Gegevens

Begin:
27 maart
Einde:
30 maart
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
www.professionalimaging.nl

Organisator

Professional Imaging
Website:
www.professionalimaging.nl

Locatie

De Loods Nijkerk
Berencamperweg 4
Nijkerk, 3861 MC Nederland
+ Google Maps
Website:
www.professionalimaging.nl

Een opdracht of een goed idee? Laat het ons weten..