Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

GLOW Eindhoven & Strijp-S 2017

11-11-2017 - 18-11-2017

De volgende editie van GLOW is van 11 t/m 18 november 2017. Dan staat Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 740.000 bezoekers.
Thema, route en kunstenaars worden later bekendgemaakt.

Dankzij een goede spreiding over de 7 km lange route en de bredere paden was het vorig jaar druk, maar werd het niet als té druk ervaren. De soepele doorstroom op de meeste punten bracht meer rust en een veilig gevoel voor de bezoekers. De inzet van extra cameratoezicht op de route en nog eens 85 toezichthouders op het evenement heeft goed gewerkt. GLOW marketing heeft dit jaar nog iets breder ingezet op Duitsland, België en Luxemburg. En met resultaat: de Duitse RTL, Belgische en Luxemburgse journalisten brachten verslag uit over GLOW. Bezoekers uit Duitsland waren enthousiast en hoorbaar aanwezig op het lichtfestival.

Openingstijden – GLOW
11 t/m 18 november 2017, Eindhoven
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

GLOW City
GLOW pakte uit met bijzondere lichtprojecten in het thema City & Science. Een thema dat tot uiting kwam in een route door het centrum en een route over de campus van de TU/e. Publieksfavorieten in het centrum waren het fotogenieke ‘Step into the Light‘, met lichtbronnen die oneindig door leken te lopen richting de hemel en de rustgevende en prachtige verlichte ‘Magical Garden‘, van oorsprong een eenvoudige parkeerplaats. Daarnaast blijven grote projecten met videomapping, zoals ‘Axioma‘ op het Stadhuis en het werk van Jeroen Bosch op de Catharinakerk, altijd publiekslievelingen, waar na afloop regelmatig applaus klonk. Het kleinere project ‘Flux Apparition‘, een combinatie van licht, muziek, projectie en dans, werd zo druk bezocht dat we mogen concluderen dat het volgend jaar een groter podium nodig heeft. De route door het centrum is iets drukker bezocht dan de campus.

GLOW Science
Op de route over de campus van de TU/e zag je unieke innovatieve projecten, combi’s van science en licht. Een compleet andere sfeer dan het hectische centrum, donkerder en rustiger waardoor de lichtinstallaties intenser beleefd werden. De Tesla Coil ‘The Origin of Life‘ met bliksem, licht en muziek, was het eerste project wat je tegenkwam op de campus en daar bleven de mensen meteen rijen dik staan om de ‘show’ te bekijken. Een bijzonder en vooral technisch slim project was ‘Exploding Wire‘, een door de mens gecreëerde bliksemstraal met een lengte van 80 meter, die op GLOW een officieel wereldrecord heeft behaald. Het project ‘LumenUs‘ met interactieve lichtgevende buizen werd veel gefotografeerd. Als ook de kubus ‘Photonic‘, een 3D versie van het kunstwerk dat in het Van Abbemuseum tentoongesteld wordt. Ronald Ramakers, directeur GLOW: “We zijn er in geslaagd om city en science dichter bij elkaar te brengen. Door wetenschap te combineren met licht wordt het aantrekkelijker voor een breder publiek. Dit biedt perspectief voor de opzet richting GLOW 2017”.

Gegevens

Begin:
11-11-2017
Einde:
18-11-2017
Website:
http://www.gloweindhoven.nl

Locatie

Eindhoven (centrum & Strijp-S)
centrum
Eindhoven, Noord-Brabant 5600 AK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)40 7074040
Website:
www.gloweindhoven.nl

Een opdracht of een goed idee? Laat het ons weten..