Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Apeldoorn Photo – Foto Festival verplaatst naar 15 mei – 26 juni 2021

15 mei - 26 juni

Gratis

Fotografie is nog nooit zo toegankelijk geweest. Iedereen heeft een mobiel en maakt dagelijks foto’s en deelt deze via de sociale media. Apeldoorn Photo laat zien wat er mogelijk is, wat mensen maken, brengt mensen bij elkaar en biedt een platform aan iedereen die fotografie een warm hart toe draagt.

Het grootste tweejaarlijks fotografie festival in Apeldoorn (en omstreken) met een centraal thema (voorheen ‘Apeldoorn Fotostad’). Naast diverse exposities zijn er verschillende andere activiteiten zoals workshops. In 2021 organiseert men de vijfde editie! Doe mee in 2021..

Het twee jaarlijkse foto festival van Apeldoorn Photo is verplaatst naar 15 mei – 26 juni 2021. Net als veel andere evenementen en festivals heeft het bestuur van Apeldoorn Photo gekeken naar de mogelijkheden die er in 2020 nog zijn voor het organiseren van een festival. Gezien de gezondheidsmaatregelen vanuit de overheid, is het houden van het festival in september van dit jaar niet haalbaar in de vorm die men voor ogen had.

Met de ervaring van de editie van 2018 nog vers in het geheugen, is verdere samenwerking een logische stap. Er zijn verschillende initiatieven in Apeldoorn die allemaal fotografie als centraal thema hebben. Door met elkaar onder één naam activiteiten aan te bieden ontstaat er meer overzicht en kunnen wij elkaar versterken aldus Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Fotostad.

Niet alleen voor bezoekers en geïnteresseerden, maar ook organisatorisch. Eén paraplu voor alle fotoactiviteiten in het nieuwe platform. Daarbij streven wij er naar om een constant aanbod te presenteren. Met wel elke twee jaar een groot festival. Iedereen kan zich aansluiten. Dit alles onder de naam Apeldoorn Photo.

 

Vijf centrale thema’s

Er wordt gewerkt met vijf centrale thema’s waar activiteiten onder vallen:

    1. Festival: Het twee jaarlijkse festival (voorheen Apeldoorn Fotostad) is een belangrijke basis. Met een fotografisch thema worden fotografen uitgenodigd om in 2020 mee te doen;
    2. Meetups: Uiteenlopende ontmoetingen waarbij fotografie centraal staat. Bekendste meetup is het FotografenCafé, al jaren een gezellig en goed bezochte meetup met inspirerende sprekers. Deze gaat vanaf heden door onder de naam Fotocafe;
    3. Stadsfotograaf: Deze wordt door de Gemeente Apeldoorn benoemd voor een periode van twee jaar. Anders dan voorheen zal de Stadfotograaf ook meedoen aan Apeldoorn Photo;
    4. Educatie: Alle soorten van workshops, opleidingen en korte trainingen kunnen hier deel van uit maken. Partijen die hier al actief zijn worden uitgenodigd zich aan te sluiten;
    5. Projecten: Hieronder kunnen allerlei soorten van fotografische activiteiten vallen. Kern is dat ze zowel eenmalig zijn (bijv. exposities) en doorlopend georganiseerd kunnen worden.

Apeldoorn als centrum van de fotografie

De basis van alle activiteiten is Apeldoorn en Apeldoornse fotografen. Maar daar zal het zeker niet bij blijven. Ook Apeldoorn Photo zal samenwerking zoeken met nationaal en internationaal bekende fotografen en deze naar Apeldoorn halen.

Met volle energie aan de slag!

De afgelopen periode is gebruikt om met alle initiatieven en samenwerkingspartijen van Apeldoorn Photo vorm te geven. Het huidige bestuur van Apeldoorn Fotostad zal ook het nieuwe bestuur van Apeldoorn Photo vormen waarbij de verschillende initiatieven in vertegenwoordigd zijn.

Wat is er te doen

Op de website https://apeldoorn.photo staat naast informatie over de verschillenden onderdelen ook de agenda. Iedereen met activiteiten op het gebied van fotografie in Apeldoorn en omstreken kan hierin worden opgenomen. Insturen kan via de website.

Gegevens

Begin:
15 mei
Einde:
26 juni
Kosten:
Gratis
Website:
https://apeldoorn.photo/festival/

Locatie

Apeldoorn
Apeldoorn, Nederland + Google Maps
Website:
http://apeldoornfotostad.nl

Een opdracht of een goed idee? Laat het ons weten..