Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Apeldoorn Fotostad

13-02-2019 - 05-08-2019

Gratis

Fotografie is nog nooit zo toegankelijk geweest. Iedereen heeft een mobiel en maakt dagelijks foto’s en deelt deze via de sociale media. Apeldoorn Fotostad laat zien wat er mogelijk is, wat mensen maken, brengt mensen bij elkaar en biedt een platform aan iedereen die fotografie een warm hart toe draagt.

In 2020 bestaat de Stichting Apeldoorn Fotostad 10 jaar en wordt de 5e editie van de manifestatie gevierd. Jij kan ook mee doen. Dus heb je een goed idee? Neem contact op.

De tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad beleefde in 2018 de vierde editie. In de periode van 28 augustus tot 27 oktober 2018 was er in Apeldoorn een grote verscheidenheid aan activiteiten te zien en te beleven. Naast exposities zijn er verschillende activiteiten, workshops, excursies en lezingen. Apeldoorn Fotostad streeft naar een breed programma voor alle leeftijden en alle niveaus van fotografie. Van jong tot oud en van belangstellende tot professional.

Naked Eye

do. 14 feb. – zo. 2 jun.
CODAVosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn, Netherlands map 

Als onze hersenen bestaan uit een emotionele/creatieve rechterhelft en een rationele/analytische linkerhelft; is dat dan ook in onze ogen terug te zien? De expositie Naked Eye laat een keuze zien uit de foto’s die Nathan Mooij maakte in het kader van zijn Naked Eye Project.

Mooij fotografeerde uiteenlopende personen en spiegelde vervolgens de linkerogen en de rechterogen. Zo ontstonden twee verschillende portretten van één persoon: één met twee linkerogen en één met twee rechterogen. We nodigen je uit om deze portetten te onderzoeken in de tentoonstelling Naked Eye.

Met welke ogen maak jij het liefste contact? Of welke blik vermijd je juist liever? Herken je dan ook emotionele of rationele eigenschappen in iemands blik?

Voorjaar

ma. 1 apr. – zo. 30 jun.
StatieStationsplein 4, 7311 NZ Apeldoorn, Netherlands map richtingen

user-image

Annestreepjemarie heeft in het najaar van 2018 geëxposeerd met werk geïnspireerd op analoge fotografie. Ook nu komt dit onderwerp terug in combinatie met digitale fotografie.

In het stationsgebouw van Apeldoorn is zeer gevarieerd werk te zien met als thema: Voorjaar.

AFV de Veluwe expositie

wo. 1 mei – vr. 31
RanderodeZuster Meyboomlaan 10, 7334 DV Apeldoorn, Netherlands map 

Mentoraat tentoonstelling AFV De Veluwe

De Amateur Fotografen Vereniging De Veluwe heeft ongeveer 40 leden die afkomstig zijn uit Apeldoorn en omgeving.

In 2018 hebben 18 leden meegewerkt aan een mentoraat onder leiding van dhr. Peter van Tuijl, van de Fotobond. Tijdens dit mentoraat leren de fotografen 1 onderwerp verder uit te diepen en te zoeken naar meer mogelijkheden om het door hen gekozen thema te fotograferen.

Elke fotograaf kiest voor een eigen thema. Het resultaat dat door de fotografen wordt getoond omvat een verscheidenheid aan foto’s; van macrofotografie tot sociale fotografie, van architectuur tot landschappen en van beweging tot stillevens.

Bent u toch in Randerode bekijk dan ook de expositie van Frederik van der Veer

Natuurfotografie. Fredrik van der Veer

wo. 1 mei – ma. 5 aug.
RanderodeZuster Meyboomlaan 10, 7334 DV Apeldoorn, Netherlands map 
Fredrik van der Veer: De fotograaf
“Kies 125 of 250 en dan draaien totdat het wijzertje op de nul staat” luidde de instructie van mijn vader toen ik als twaalfjarige jongen een spiegelreflexcamera met 50mm lens van hem kreeg. En dat deed ik, zonder me al te druk te maken over het hoe en waarom erachter. Sindsdien heb ik altijd een camera bij me gehad.
 
Landschappen
Mijn drijfveer is een passie voor landschappen. Die is er altijd geweest, van jongs af aan. Met fiets en camera trok ik vele vakanties door Europa, blootgesteld aan de elementen en grillen van het landschap. Het ultieme gevoel van vrijheid gaf mij inspiratie tot het maken van vele foto’s. Van een min of meer argeloze vakantiekiekjesfotograaf heb ik mezelf ontwikkeld tot iemand die serieus op zoek gaat naar een mooie foto, de juiste plekken verkent en er op het juiste moment probeert te zijn. Dat moment is praktisch altijd ’s ochtends heel vroeg. En af en toe lukt het ook nog om een goede foto te maken, want net als menig ander klassiek landschapsfotograaf kom ik regelmatig met lege handen thuis.
 
Is het dan nog wel leuk? Jazeker! Het is altijd weer spannend niet van te voren te weten wat je op locatie aantreft en met welk resultaat je thuis komt. Als alles dan op z’n plaats valt, als je op een mooie plek onder ideale omstandigheden een zonsopkomst meemaakt en met een mooi resultaat thuis komt, dan is dat geweldig. Maar toch, eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat na een paar mislukte “expedities” mijn motivatie soms even daalt en ik de camera even een paar weken niet meer aanraak.
 
Mijn foto’s kenmerken zich door heldere kleuren, contrasten en dieptewerking. Ik ben altijd op zoek naar lijnen in het landschap waarlangs ik de kijker probeer te leiden naar de horizon. Dat begint bij de voorgrond. Simpele structuren in het zand of drie stenen op een rijtje zijn vaak al afdoende. De ervaring heeft mij geleerd dat er eigenlijk niet veel nodig hoeft te zijn voor een mooie foto, en dat schoonheid onder de juiste omstandigheden dichtbij huis al te vinden is.
 

Bent u toch in Randerode bekijk dan ook de expositie van AFV De Veluwe

Open dag Nederlandse Fotovakschool Apeldoorn

za. 18 mei 10:00 – 15:00
Fotovakschool ApeldoornSpoorstraat 27, 7311 PE Apeldoorn, Nederland map richtingen
user-image

Wil jij de sfeer eens komen proeven op één van de vestigingen van de Nederlandse Fotovakschool, faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie? Tijdens een open dag is dat mogelijk! Je maakt kennis met de docenten en studenten en natuurlijk zie je alles van de locatie. Er zijn ook activiteiten zoals fotoshoots en het bespreken van jouw portfolio.

Fotoworkshop Openlucht Museum

zo. 19 mei 09:00 – 20:00
ApeldoornSutton3 map 
user-image

In het Openlucht Museum gaan we in groepen aan de hand van opdrachten fotograferen. De groepen staan onder leiding van één van onze medewerkers, waar je meteen met je vragen terecht kunt. Tijdens deze dag is er ook een wedstrijd. Dat is eigenlijk de enige verplichting die dag. We kiezen een bepaald thema in het Openlucht Museum en iedereen gaat die op zijn eigen manier fotograferen. Aan het eind van de dag zal de winnaar bekend gemaakt worden. Tijdens het buffet hebben we een presentatie van een aantal gemaakte foto’s van die dag, waarbij je goed kan zien hoe iedereen op een andere manier kijkt. Daarna gaan we één serie foto’s van iedereen laten zien, die we gaan beoordelen.
Dit is een geweldige dag waar je veel leert, waar je heerlijk een hele dag kunt fotograferen en waar je genoeg feedback krijgt.
Samen met anderen genieten van je hobby!

Boekpresentatie: De straat is van ons

di. 21 mei 20:00 – 22:30
GigantNieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn, Nederland map 
Het fotoproject “De straat is van ons” is afgerond en het boek is klaar!
Jeroen Taalman (fotografie) Hanz Mirck (gedichten) werkten sinds 2017 aan dit project. Het boek bestaat uit meer dan 50 zwart-witfoto’s met daarbij speciaal geschreven gedichten. Boekpresentatie is tijdens Cultureel Café Apeldoorn op dinsdag 21 mei. Het boek, met een voorwoord van schrijver, acteur en fotograaf Owen Schumacher, is dan verkrijgbaar voor een speciale introductieprijs.
 
taalman

Gegevens

Begin:
13-02-2019
Einde:
05-08-2019
Kosten:
Gratis
Website:
http://apeldoornfotostad.nl

Locatie

Apeldoorn
Apeldoorn, Nederland + Google Maps
Website:
http://apeldoornfotostad.nl

Een opdracht of een goed idee? Laat het ons weten..